Zeleni turizem

Uporaba vode iz pipe za zeleni turizem.

pexels-elle-hughes-2101147.jpg

Voda iz pipe za zeleni turizem

Za vas in vaše goste oziroma obiskovalce smo pripravili nekaj praktičnih napotkov za načrtno in varčno rabo vode. Naš namen ni bil odkriti toplo vodo, želimo vas le spodbuditi k razumnejšemu ravnanju z njo. Predlagamo, da tedensko in mesečno beležite porabo pitne vode. Nato preračunajte porabo vode na koristnika vaših uslug, spremljajte trende in z majhnimi spremembami poskrbite za trajnostno rabo pitne vode tudi pri vas

Gosti/obiskovalci

Spodbujajte goste k uživanju vode iz pipe. V vsako sobo namestite steklen vrč in kozarce ter ponudite svežo vodo ob vsakem obroku. V vročih dneh pa zraven ponudite še led.

V kuhinji

Pomivalni stroj prižgite, ko je ta poln. Uporabite primeren program in ustrezne detergente.

Za pranje perila

Osveščajte goste, da lahko eno brisačo uporabijo tudi večkrat preden gre v pranje. Pralni stroj naj pere, ko je zbrana ustrezna količina perila.

Za čiščenje površin

Vodo, ki jo uporabite za čiščenje (z dodatki različnih čistil), je potrebno pred izpustom v naravo očistiti - s priklopom na javno kanalizacijo ali v individualni mali komunalni čistilni napravi.

pexels-yan-krukov-6816379.jpg

Organizacija dogodkov

Pri organizaciji dogodkov na prostem spodbujajte goste k uživanju vode iz pipe. V vročih dneh zraven ponudite led in uporabljajte steklene kozarce, saj boste s tem zmanjšali število odpadkov.

Projekt podpirajo

Datoteke

Stopite v stik

Projekt Voda iz pipe

studio@domdesign.com